Ha a gondolataid folyton a kávé körül forognak, miért lenne ez másképp a nyaralásod alatt is? Mindjárt itt a június, a nyár hivatalos kezdete – habár ez az időjárásnak még nem teljesen tűnt fel- de valószínűleg már mindenki elképzelte, ahogy napozik és fürdik egész nap, és elkezdte tervezgetni az idei utazását. A legnagyobb kávéimádók álmaiból pedig kedvenc italuk sem maradhat ki. 

Számtalan lehetőség közül választhatunk, amikor egy kis kikapcsolódásra vágyunk, de tudtad, hogy nem csak úgy találkozhatsz kávéval a nyaralás alatt, ha betérsz egy kedves kis kávézóba vagy étterembe? 

Ismered a tematikus utakat?

Ma már több, valamilyen téma köré épített túrát is találhatunk, és ezekből természetesen nem hagyhatóak ki azok sem, melyeknek főszereplője: A kávé. Ezeknek programjai attól függően változhatnak, hogy melyik országba vágyunk, és ennek milyen kapcsolata van a kávéval. 

Például, ha úgy döntünk, hogy belföldön szeretnénk maradni, de hódolnánk is a szenvedélyünknek, érdemes a fővárosba látogatnunk és részt vehetünk a Budapest Coffee Tour-on idén április 13-tól október 13-ig. A túra menete a következő: a kávéimádó személynek lehetősége adódik Budapest 9 speciality kávézóját kipróbálni, ahol a világ több tájáról érkező kávékat ízlelhet meg. Amennyiben pedig sikerült mind a 9 helyet végigjárni és ezekről az igazoló pecséteket begyűjteni, a résztvevő visszatérhet a kedvenc helyére egy 10. ingyen kávéra. Hát mi ez, ha nem jó üzlet?

” A résztvevő visszatérhet a kedvenc helyére egy 10. ingyen kávéra. “

Ha pedig úgy gondoljuk, hogy inkább külföldre látogatunk akár olyan kirándulásokat is találhatunk, ahol egészen a kávécserje termesztésétől az ital csészébe kerülésig nyomon követhetjük kedvencünk készülését.  Például Costa Ricában is válogathatunk a különböző témájú kávétúrák között (pl. Britt Coffee Tour), amik a természetközeliség, és a fenntarthatóság mellett hangsúlyozzák az egyes kávéfajtálk különlegességét, ízviláguk egyediségét. Megtapasztalhatjuk általuk a kávétermesztés világát, megismerkedhetünk a sokszínű fajtákkal és természetesen kóstolhatunk is, valamint megtanítják nekünk a kávé alapú italok helyes elkészítését, amivel hazatérve elkápráztathatjuk barátainkkat, családunkat.

Remélem kedvet kaptatok egy kis kávé körüli útra, indítsátok a kalandot egy SagiCaf különlegességgel. 🙂


További ínycsiklandó kávés képekért és érdekességekért
kövessetek minket  Instagramon is 🙂

24május
2019
  • 190
  • 0
Kategória: Hírek

Komment írás

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hírlevél feliratkozás

akciók | újdonságok | termékek