Ahogy az előző posztunkban láthattátok, eljött a kávéspecialitások ideje!

Kezdjünk is bele a rokonok, barátok, ismerősök elkápráztatásába egy ízletes frappuccinoval. 

Az ital, ami eredetileg Starbucks alkotás, remekül ötvözi a cappuccinot és a frappét. Az alap elkészítése után az ízesítésnek már csak a fantáziád szabhat határt. Lássuk azonban az alapokat.

Hozzávalók:

☕️ 1,5 dl SagiCaf eszpesszó
☕️ 2 dl tej
☕️ 2 evőkanál vaníliás fagyi vagy vaníliaaroma
☕️ cukor vagy édesítő ízlés szerint
☕️ jégkocka
☕️ 1 csipet só
☕️ karamellszirup

Elkészítés:

Az ital alapját jelentő frappé különlegessége, hogy fel kell habosítani, amit könnyen elérhetünk, ha az összetevőket turmixgépben keverjük össze, de a shaker is tökéletes megoldás lehet. Ha vaníliafagyival készítjük ( és nem csak aromával) ez a textúra könnyebben elérhető.
Főzzük le tehát az eszpresszót kedven SagiCaf kávénkból majd hagyjuk kihűlni. Ezután öntsük bele a kávét, a fagyit (vagy az aromát), az édesítőt, a pici sót, a jeget és a tejet a turmixba vagy a shakerbe, majd turmixoljuk/rázzuk őket jó össze. Ha elértük a megfelelően krémes és habos állagot öntsük ki egy magasabb falú pohárba, majd díszítsük karamellsziruppal vagy fahéjjal.

A második finomságunk pedig egy klasszikus cappuccino lesz: 

A tökéletes cappuccino elkészítéséhez először is egy eszpresszóra lesz szükségetek, ez adja majd az ital 1/3-át, erre kell a felhabosított tejből kell önteni, méghozzá úgy hogy a következő 1/3 forró tejből álljon majd végezetül 1/3 résznyi tejhabbal koronázzátok meg az italotokat. ☕️🥛


További ínycsiklandó kávés képekért és a sorozat tagjaiért
kövessetek minket  Instagramon is 🙂

16október
2019
  • 20
  • 0
Kategória: Uncategorized

Komment írás

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hírlevél feliratkozás

akciók | újdonságok | termékek