Ristretto

Hasonló, mint az espresso, de kisebb mennyiségű vízzel (20 ml)

Espresso

Ízlésesen harmonizált savas és savanykás tónusok alkotják az erős és kiegyensúlyozott ízt.

Espresso Doppio

Dupla eszpresszó

Espresso Macchiato

Habosított tejjel készült eszpresszó

Lungo

Hosszú eszpresszó, több vízzel

Caffé Latte

Eszpresszó forró tejjel (vagy forró tejhabbal)

Latte Macchiato

Kávéból, tejből és tejhabból, magas pohárban felszolgált ital

Cappuccino

1:1:1 arányban kávéból (espresso), tejből és tejhabból áll

Americano

Eszpresszó + egy adag forró víz

Valójában több tucat különböző kávéfajta van, de csak kettő, amelyik igazán számít: Arabica és Robusta.

Az Arabica kávébabok általában édesebbek, lágyabb ízzel, cukros, gyümölcsös másodlagos ízzel.

A Robusta erősebb, markánsabb ízzel rendelkezik, gabonás hangsúllyal és mogyoróhoz hasonló utóízzel. Kétszer annyi koffein van benne, mint az Arabicában, és általában gyengébb minőségűnek számít. Néhány Robusta ellenben kiváló minőségű és nagyra értékelt az eszpresszók körében erős íze és krémessége miatt.

Robusta
Erős, markáns íz, gabonás hangsúly, mogyoróhoz hasonló utóíz, több koffein, krémesebb.

Arabica
Édesebbek, lágyabb ízzel, cukros, gyümölcsös másodlagos ízzel. Magas savasság.

Hírlevél feliratkozás

akciók | újdonságok | termékek