Tudtátok, hogy a kávé fejfájás ellen is hatásos? Mutatjuk miért..

A fejfájásnak rengetek oka lehet, kiválthatja azt dehidratáltság (Bizony, tessék meginni azt a napi 2 l vizet!), fáradtság, a gyorsan változó időjárás vagy éppen a mozgás hiánya is. A különöző típusú fejfájásoknál mindannyian más-más szintű fájdalmat tapasztalhatunk, és a lehetséges gyógymódok közül is mindenkinek más válik be.

Midezeket szem előtt tartva elmondhatjuk azonban, hogy a koffein segíthet a tüneteinken. Egyrészt felgyorsíthatja a fájdalomcsillapítók komponenseinek felszívódását, ezért is figyelhetjük azt meg, hogy néhány fájdalomcsillapító tabletta hatóanyagai között szerepel. Másrészt  önmagában is csökkenti például a gyulladásos tüneteket, valamint kitágítja az ereket így több oxigén jut az agyunkhoz. 

Ezeket tudva jó ötlet lehet egy-egy fejfájósabb napon a kávéhoz fordulni még mielőtt a fájdalomcsillapítót kezdenénk el kutatni, viszont a megemelt kávéfogyasztás mellett fontos, hogy a vízbevitelünket is fokozzuk, hiszen, mint tudjuk a kávé vízelvonó hatású. Gondoltátok volna, hogy a reggeli megmenőnk ilyenkor is a segítségünkre lehet? Figyeljetek oda azonban, hogy ha krónikus fejfájást tapasztaltok, mindenképpen konzultáljatok az orvosotokkal. Fő az egészség!

Fejfájásmentes, kávéban gazdag napot kívánunk mindenkinek!


További ínycsiklandó kávés képekért és érdekességekért
kövessetek minket  Instagramon is 🙂

16május
2019
  • 192
  • 0
Kategória: Hírek, Uncategorized

Komment írás

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hírlevél feliratkozás

akciók | újdonságok | termékek